Ползи от масажа

масаж

Ползи от масажа масажа едно от най-ефикасните терапии, които можете да използвате за да  намалите стреса от ежедневието. Освен физическо, той носи и емоционално облекчение.  Доказано е, че добрият масаж може да облекчи дори главоболие и депресия.

Но да видим какви са и другите ползи от масажа

  1. Повишава имунитета. Десетки проучвания показват, че редовният масаж може да повиши имунната система като повиши естествената активност на белите кръвни телца.  
  2. Подобрява кръвообръщението – една от основните ползи от масажа е, че ускорява циркулацията на кръвта. И от там се снабдяват с кислород и хранителни вещества всички жизненоважни органи.
  3. Подобрява състоянието на ставите – има десетки статии, който сочат за облекчение на болките и подобряване на състоянието на ставите, дори при хора с артрит. Редовният масаж служи за превенция на болки и заболявания на ставите.
  4. Спомага движението на лимфата – лимфната течност в човешкото тяло служи за извеждане на непотребни и вредни вещества от тялото. И понеже в днешният свят повечето от нас водят заседнал начин на живот, повече от всякога се нуждаем от разджижване на лимфната система. А това е възможно най-лесно чрез масаж. Или разходка. А защо не и двете 😉

Ето още няколко ползи от масажа…

5. Редовният масаж може да повиши нашата умствена и емоционална енергия. Симптомите на стрес, депресия и напрежение могат да се повлияят директно след терапия с масаж.  И в този ред на мисли…

6. Редовните масажи подобряват съня – ако всяка вечер безуспешно броите овце – ето едно решение за вас. Комбинацията от всички гореизброени ползи от масажа води до повишаване на качеството на съня. За това говорят и десетки проучвания, които са правени по въпроса.

7. Също така може да повишите и вашето телесно благосъстояние. Като цяло не е случайно, че много професионални атлети използват това като средство за отмора и рекреация. Редовният масаж може да редуцира мускулното напрежение да повиши физическата издържливост. Ползва се при спортистите също и за превенция на наранявания. 

 В съчетание с другите СПА процедури като сауна, джакузи, парна баня може също да подобри изцяло качеството на метаболизма, имунитета и на добрият сън.

Ползите от масажа за здравето и психиката ви са неизброими, така че направо запазвайте час, в най-близкото студио или СПА център.

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!