Медицински Център “Асклепий”

асклепий

Медицински център “Асклепий”, или бившата Курортна поликлиника, е разположен на центъра на Велинград.

Медицинският център осигурява на пациентите си висококвалифицирана медицинска помощ от подготвени професионалисти. Използват се съвременни методи за диагностика.

Модерното физиотерапевтично лечение включва – лечебен масаж, подводен масаж, минерални бани, лечебна гимнастика, инхалации с минерална вода, лечение за болки в гърба и кръста, раменете.

Също така дископатия, шипове, гръбначни изкривявания, заболявания на ставите, коксартроза, гонартрози, артрити.

В центъра се предлага специализирано лечение на заболявания на периферните нерви – радикулити, плексити, възстановяване след инсулт, парализи, счупване на костите, белодробни заболявания, бронхити и бронхиална астма, невроза и мигрена.

Акушеро-гинекологичен кабинет

Д-р Дафова е водещ АГ специалист във Велинград. Извършва прегледи на бременни жени, както и съвременно лечение на АГ заболявания, редица АГ изследвания и процедури. 

За лечебните ползи на водата

Лечебното заведение разполага и с вана, в която е доведена термална вода от изворите “Власа” в Каменица и на извор номер 10 (от които се снабдява също Мъжка баня и Централният минерален плаж).

С водата от Власа се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, възпалителни заболявания на периферната нервна система и някои гинекологични заболявания. Водата от извор номер 10 която се използва за къпане в някои от ваните се препоръчва при заболявания предимно на стомашно-чревните пътища, гастрит, колит и язви. Както и някои гинекологични заболявания. Също и бъбречно чернодробни болести.

Ето и още от процедурите на МЦ “Асклепий”:

ФИЗИОТЕРАПИЯ – всички нискочестотни токове, магнитотерапия, електростимулация, ултразвукова терапия, светлолечение, високочестотни токове, инхалации с минерална вода или медикаменти;
КИНЕЗИТЕРАПИЯ – лечебен масаж, криотерапия, лимфодренаж, подпомогнати упражнения, лечебна физкултура;
ТАНГЕНТОР – подводен струев масаж.

Компресионната терапия е само част от леченията, които се предлагат в МЦ “Акслепий”

Как да се възползваме от МЦ “Асклепий”?

Центърът работи с медицински направления по договор със Здравна каса – С медицинско направление бл. № 3 за физиотерапия (23).
Може и без медицинско направление, чрез платено лечение с пакетна цена, включваща преглед и 20 броя процедури.

За повече информация:

☎️ 0359/ 5 25-61 Регистратура

☎️ 0887/ 00 59 46- Д-р Л. Дафова

☎️ 0886/32 01 37 Д-р Н. Бокова

Оставям и локация за улеснение:

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!