Любопитната история на джакузито и ползите от него

джакузи

Джакузито

История на джакузито

Където и да отидем на почивка, винаги ни се ще да я съчетаем с някакъв вид спа глезотийка.

Но използването на горещата вода за релаксация изобщо не е нова концепция. Най-древните култури са използвали горещи извори за лечение, релакс, дори и като обществени форуми.  

Всъщност традицията за обособяването на топли басейни се е простира до Азия още през 737 година преди Христа.  

Римляните пък правели преживяването още по-приятно, като съграждали цели обществени бани, естетически украсени отвътре и се събирали там за обсъждане на важни въпроси.  

Но джакузито, във вида в който го познаваме днес е изобретено в средата на ХХ век от братята Джакузи. Те са преселници в Калифорния и са се занимавали със самолетостроене. А след това с разработване на водни помпи за ползване в агрикултурата.  

Историята разказва, че един от тях развил ревматоиден артрит.

  С цел да облекчи болките си – изобретил хидротерапевтична помпа, която била преносима. Можела да се прехвърли във всяка стандартна вана, превръщайки я в генератор за нежните балончета, които са в днешното джакузи. И така, без да искат, дали старт на джакузи индустрията.  

Ползи от джакузито

Първата полза от джакузито е масажа. Няма нищо по-добро от масаж, който да успокои мускулите след дълъг работен ден, но не е задължително да си наемате масажист. Защото комбинацията между топла вода и галещи балончета въздух, стимулира и кръвоснабдява мускулите също толкова добре.  

Както казахме, хидротерапията подобрява кръвообращението и по този начин помага на тялото да се изчисти от токсините. Много метаболитни отапдъци са затлачени в кръвоносните съдове. Дори при натрупване могат да предизвикат възпаление и болка. За това регулярното използване на джакузи е идеален начин за да подобрим състоянието на нашият храм – тялото ни!  

Подобреното кръвоснабдяването да достигне на всички органи, включително и мозъка. Така ползването на джакузито подобрява паметта и концентрацията.   

Релакс – дори да нямате здравословни проблеми в момента, джакузито е идеално предложение след тежка работна седмица. Регулярната отмора, както например тази в джакузито, е интегрална за здравия и пълноценен живот.

Още ползи

Емоционално здраве – Комбинацията от горещина и масаж предизвиква чувство на отпуснатост и блаженство. Така по-лесно се справяте със стреса и “прегарянето” от ежедневието.

Помага на добрия сън – Лошият сън може да има фатално влияние върху нашето здраве. Докато спим мозъка почива и тялото се възстановява. А релаксацията и добрата циркулация и масажа от джакузито помага на тялото да се подготви за това.

Ползването на джакузи е добра добавка и с другите спа процедури. Като например сауна, парна баня и масаж, така че можете да направите пълния комплект за допълнителни ползи!  

Add a Comment

error: Content is protected !!