6 Идеи за зимни забавления във Велинград

снежни забавления

зимни забавления във Велинград

Във Велинград всички сезони идват със своите дарове. Пролетта с надеждата, лятото с топлината, есента с пъстротата…

Ето че настъпи и декември с малко снежец, но огромно предпразнично настроение, домашен уют и Коледни светлини!

Във Велинград този сезон винаги носи със себе си подходящи възможности за незабравима семейна или романтична почивка.

зимни забавления във Велинград

  1. Водно лечебни процедури – Велинград е града с най-разнообразен състав на водите в България.  В тази статия сме говорили и колко ползи има тя за опорно-двигателната ни система, кожата и стомаха. Ако си пропуснали чети Тук.
спа

Booking.com

2. Разходка из гората

Гората около Велинград е дружелюбна през всички сезони. Пътеките са *вече* добре маркирани. Особено подходящи са Стария чарк и Христова поляна, защото почвата е песъчлива и твърда. Така че, няма да се накалите.

От Христова поляна има висока панорама към почти цялата Чепинска котловина.

  Ползите от студа също не са за пренебрегване. Той калява организма, стимулира имунитета и дава бистрота на ума. Повече за тях – чети в тази статия.

Така че, нищо чудно и да те споходи решението на този проблем, който ти е в главата отскоро. 😉

зимни забавления във Велинград

3. Цигов чарк и ледената пързалка – През зимата на Цигов чарк се открива невероятно красив ландшафт. Обикновено там има сняг , който е оконтурил иглолистните хълмове. Освен всичко там има и ледена пързалка и може да си подарите един забавен семеен спомен.  

Booking.com

Четете за още 3 страхотни зимни забавления във Велинград

4. Старина на ски – Ако все отлагаш да се научиш да караш ски – сега е твоята възможност. Писта Старина, в близост до Белмекен, полегата е и е подходяща за начинаещи и деца. С кола от Велинград е на 30-40 минути, зависи от пътната обстановка.

5. Зимни пейзажи на Юндола – Юндола е стар курорт около Велинград. Намира се в седловината между Рила и Родопите. Има вили от Царско време и ски писта. През зимата е заобиколен от снежни хълмове. Перфектен е за снимки и чай в снежната обстановка.

6. Посещение на Музеи

И макар, че подробно сме говорили за музеите в тази статия, нека вметнем няколко важни неща.

Исторически музей – Велинград е пазител на хилядолетна човешка история – тук има паметници на културата от Тракийско и римско време – виж Славееви скали, Острец, Алков камък. Те са прекалено много за да ги изброяваме.

Информация за тях, както и за историята на града ще намериш в Историческия музей.

Но преди милиони години Чепинската котловина е била дом и на огромни същества – така че, посетете Плиоценския музей за да станете свидетели на внушителните им останки.

зимни забавления във Велинград

 

Велинград е място, към което и четирите сезона са благосклонни. А лошото време е идеалния повод човек да научи нещо ново и да се обогати.

Така че не се колебай да се окъпеш в красивата зимна приказка тук!

Booking.com

Add a Comment

error: Content is protected !!