Цигов чарк – от ски до риболов. За всекиго по нещо!

Цигов чарк е малък, но изключително живописен курортен комплекс, разположен на брега на Язовир Батак.

Уникалното за него е, че той съчетава неописуема природна красота и множество атракции! Лов, риболов, ски и възможност за много водни спортове. Това го прави привлекателен за посетители с разнородни интереси, четири сезона в годината.

 Той е перфектната дестинация докато сте във Велинград, защото се намира се на около 20-30 минути с кола.

В курорта има разнообразни атракции за малки и големи!

Водни спортове  – Лятото се практикуват водни спортове.  Може да си наемете моторна или рибарска лодка, кану каяк, водни ски, джет и водно колело.

Риболов – Добри новини за любителите на риболова! Язовирът е доста добре зарибен. В миналото е бил зарибяван с дъгова пъстъва, сом, толстолоб и шаран. Сега основните видове са костур, бабушка и каракуда. Назад в годините рекордьор въдичар е изваждал 5,2 килограмова дъгова пъстърва.

Ски – За сега курорта има две напълно оборудвани ски писти със ски влек, гардероб, ски и шейни под наем, учители за възрастни и деца. Има участъци за начинаещи и за по-напреднали. Ски пасовете са на нормални и достъпни цени, което привлича много хора към курорта. Пистите са с обща дължина 1200м, като към тях за в бъдеще са проектирани още няколко трасета с прилежащите им съоръжения.

язовир батак цигов

Ново в Цигов Чарк

Отскоро има и ледена пързалка, която ще работи и през лятото! Вижте тук!

В Цигов чарк има и много свободно течащи чешми с чиста и студена вода. Така че, вода може и да не купувате.

Докато сте на Цигов чарк можете да посетите и пещерата Снежанка, която е известна със удивителните си скални образувания и е част от 100те Национални туристически обекта. Също Батак и Ретро Музея в Пещера.

Също така на връщане към Велинград, можете да направите спирка в село Дорково – в Палеонтологическия музей и крепостта Цепина. Така разходката ви ще бъде максимално уплътнена.

Весела и незабравима!

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!