Моето раждане в УСБАЛАГ Селена

селена

Изминаха около 2 месеца от раждането ми в АГ Селена и ще се опитам да дам възможно най-искреното и обстойно мнение. 

Защото раждането е един от най-важните и запомнящи се моменти в живота на една жена и е от особена важност да протече гладко и спокойно.

Преди да започна, ще уточня че и двете ми бременности бяха със спонтанно зачеване и леки, без никакви усложнения. Не мога да коментирам асистираната репродукция, която се предлага в Селена. И отзива ми не обхваща тази услуга на болницата.

За втори път се следя и раждам там. И двата пъти бяха много спокойни. Почти всичко беше подсигурено от страна на болницата, което е голям плюс. От майката се изисква само да си донесе лични принадлежности по свое усмотрение. (Все пак питайте, за да не се е променило нещо.)

С дата януари ‘24 – в болницата е чисто и поддържано. Настаняването е 2 майки в стая.

Персоналът в Селена

Лекари, акушерки, мед.сестри и санитари – без изключение, бяха професионални и компетентни (ако имаше някой щях да го спомена, нали казах в началото, че мнението ще ми е абсолютно искрено и неподправено 😉 ) И не мога да им благодаря достатъчно. Това топло и позитивно отношение е много важна компонента от възстановителния процес.

  • Д-р Кръшков следеше и двете ми бременности от началото, и е изключително спокоен човек, винаги ме е посрещал с усмивка, и ми е давал добри препоръки. Също е и много добър фетален морфолог. Всичко което ми е казвал беше така, (до такава степен че и двата пъти с точност ми каза колко ще се родят бебетата) 🙂 . И в този ред на мисли, понеже и двата пъти бебетата ми бяха сравнително големи, прецени че по-щадящия начин за мен ще е секцио. И съм благодарна, че го послушах. 
  • Благодаря и на анестезиолога д-р Михов, от чиято упойка нямах никакво главоболие или неразположение след операцията. 
  • Също на рехабилитаторката Йоана, която беше изключително позитивна и търпелива, и направи раздвижването едно леко и доколкото се може приятно изживяване. 
  • Харесва ми как се грижат за бебетата в Детска стая и как са постоянно на разположение. Всеки ден педиатрите им правят рутинен преглед и дават информация за теглото и състоянието на бебето. Ако не се чувстваш добре след раждането спокойно може да го повериш на тях.

Между другото грижата и отдадеността им се чете и в най-малките жестове, например като ме срещаха по коридорите с бебето, винаги се спираха и се уверяваха че е добре завито. (Аз се чувствах добре и си гледах бебето, само го водех в Детска стая за тоалет и прегледи)

Моето раждане в АГ Селена

  • Имах и един проблем, който не зависеше от тях. И макар че се случи в неделя докторите проведоха всички възможни изследвания за да се уверят от какво е, и назначиха точното лечение. И след ден всичко си беше наред. 🙂

  • И не на последно място благодаря на изключително компетентната и отдадена на работата си – акушер Петя Запрянова. Тя ми помогна много за кърменето (и то на няколко пъти). В началото установи проблем, за който аз, (или която и да е друга майка) може би никога не би и предположила. Мисля, че във всяко едно родилно трябва да има такъв професионалист, защото кърмата е най-добрата храна за бебето. А понякога дори да имаш, не е гаранция, че бебето ще се храни. Затова трябва човек, който със своите знания и опит да осъществи тази важна връзка. Съветвам ви дори ако не сте раждали в Селена да се обърнете към нея за консултация. Аз съм кърмила първото си дете безпроблемно. Но втория път, без нея нямаше да се справя.

След изписването

  • След изписване имате 2 безплатни прегледа. И на майката и на бебето. Първият е седмица, и вторият месец след изписването. Главно се следи дали бебето наддава и дали майката се въстановява правилно. Наистина много удобна, отговорна и удачна рутина от страна на болницата.
  • Това което не беше ок, е че при нас втория преглед на детето се падаше в грипна епидемия, и детските консултации бяха преустановени. От регистратура ми казаха, че не мога да си ползвам втората детска консултация. Имах някои въпроси, но се оправих. Обаче, не беше редно да ми анулират прегледа. Все пак аз не съм виновна, че е епидемия. Можеха да го изместят.  Това е единственото като негатив, и го споменавам, защото искам да дам най-искрено и обстойно мнение.
  • П.с. четох отзиви, че на някои жени не им е харесала храната и удобството на леглата. Всеки си има свое виждане. Но според мен това несериозно. Все пак е родилен дом, а не курорт. 

Пак казвам, това е моето преживяване. И съм щастлива, че избрах д-р Кръшков и като цяло Селена. Надявам се при всеки да е така. Успех!

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!