Лечебната сила на пролетния дъжд

Лечебната сила на пролетния дъжд

Всеки се оплаква от лошото време, но никой не прави нищо по въпроса. 🙂

За много хора дори и най-малкото разваляне на времето обрича деня им на скука и лошо настроение. По-активните от нас могат да използват времето за почистване или за качествено време със семейството вкъщи.Това, което убягва на мнозина обаче е, че пролетният дъжд притежава огромна лечебна сила, както за тялото, така и за душата и за ума. И преди някой да си помисли, че навлизаме в много духовни теми, нека да подчертая, че има действителни научни изследвания,сочещи в полза не тези факти. Тях можете да прочетете в този линк.

Лечебната сила на пролетния дъждВнимание: Ако решите да ходите под дъжда, не забравяйте да носите предпазни средства като водоустойчиви обувки, яке за дъжд и светлоотразително облекло. Не се препоръчва ходене под дъжда по време на тежки метеорологични условия или когато има опасности като силен вятър, порой, гръмотевици и тям подобни.

Много народни лечители като Ванга и Петър Дънов са били твърди поддръжници за лечебните свойства на пролетния дъжд.

Според Петър Дънов водата от небето лекува от май до юли

Според Дънов самият факт, че дъждът пада от високите и чисти слоеве на земната атмосфера, е говори и за неговата висша сила. От облаците в повечето случаи вали чиста вода, която според Учителя е филтрирана от вредни съставки и затова оказва оздравяващ ефект върху ума и тялото на човека. Петър Дънов твърди, че неслучайно народните предания често засягат темата за живата вода. Тя съществува.

Велинградските покрайнини след пролетния дъжд

Той подчертава, че това може да се прави само през май, юни и до половината на юли. През другите месеци и сезони не е препоръчително дъждовната вода да докосва тялото.

Ванга за пролетния дъжд

Добре е за малки и големи, да се оставят дъждът да ги понамокри. Не мокрене до кости, а само леко докосване на капките за няколко минути оказва благотворно влияние върху здравето, е една от повелите е Ванга.

И когато човек се понамокри, трябва да се избърше с хавлиена кърпа у дома. Дори може да не се изкъпе веднага. 

„Помнете, че измиването на която и да е част от тялото с вода води до психични промени в мозъка. Можете да ползвате водата за лечение, както практически, така и мисловно”, казва Петър Дънов.

Така че не бързайте с отварянето на чадъра, когато дъждовните капки започнат да падат върху вас. Вместо това си спомнете за повелята на народните лечители.

Add a Comment

error: Content is protected !!