Бекови скали

Бекови скали е скален феномен, разположен в близост до Равногор. Те привличат хората с това, че от тях се открива страхотна панорама към красивите Родопи.

Това е един преход, който е изключително полегат, а гледките накрая се отплащат богато.

Пътеката тръгва от края на Село Равногор, но може да стигнете с кола и до параклис Св. Пророк Илия. Пътят до скалите е широк и става за кола. Но е изключително разбит и труднопроходим. Така че ви съветвам да я оставите или при чешмата на изхода на Равногор или на Параклиса.

А и много пъти сме говорили за ползите от разходката. Така че, преживяването ще е едновременно незабравимо и здравосложно ако се вземе пешеходно.

Бекови скали
До Бекови скали се стига по полегат и широк черен път.

За колко време се стига до Бекови скали?

Преди да тръгнем ние се интересувахме и на много места пишеше час и половина. Но ние го взехме за малко над 50 минути от Равногор.

Може би 1:30 е с почивките.

Ние винаги предпочитаме крайната гледка и няма време за почивки. 😉

Има ли опасност да объркаме пътя до Бекови скали?

Стига да тръгнете по царския път от Равногор, няма никакъв шанс, защото се върви по черен коларски път до самите скали. И отделно на много места има табели.

Какво ще видим?

Бекови скали гледат към един от най, а може би Най-красивия язовир в България – Въча. Както и вливащата се в него едноименна река в изумруден цвят.

Други Съвети:

  • Вземете поне литър вода със себе си, защото няма чешми по пътя
  • Може би и шапка, защото е открито и особено летните дни е доста припекливо.
  • Подходящо е за деца
  • Може би няма смисъл да го казвам, но горе не се облягайте на парапета. Паянтов е.
  • Ако искате да направите хубави снимки идете или сутрин рано или привечер. А да не говорим, че Бекови скали са лесно достъпни и почти винаги там има хора през деня.

Какво друго да видим наоколо:

Ами ако не сте били в района има много други обекти,които си заслужават. Кликнете върху имената, за да ви отведат към статията:

Весел и незабравим ден!

Love,

Velingrad!

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!