Уикенд във Велинград – ето 9 активности?

риболов

Един уикенд във Велинград може да бъде и релаксиращо, но и изпълнено с приключения преживяване. Ти избираш 🙂

И не – тази статия няма да е за СПА центрове, кръчми и нощни барове. Те са ясни, а и между другото индеално се съчетават с моите предложения.

Тук предлагам неща, с които в понеделник наистина да изпъкнеш пред колегите си с уникален уикенд.

Така че вържи си червено конче да не те урочасат ( 😀 ) и без излишни увъртания – ето 10 идеи за прекрасен уикенд във Велинград.

  1. Пешеходни приключения: Отиди на живописна разходка из гората. Проучи най-добрите маршрути, в тази статия. Също организирай пикник или просто се наслади на чистия въздух и естествената природна красота.

2. В търсене на красиви гледки: Вземи бинокъл и фотоапарат, за да наблюдаваш местните природни забележителности. Ако си любител на фотографията, Велинград предлага безброй възможности за зашеметяващи фотографски експедиции. Моят съвет е да станеш рано за най-добра светлина. А и е малко вероятно да има хора, които да ти се пречкат пред камерата.

Ето още няколко идеи за незабравим уикенд във Велинград

3. Планинско колоездене: Наеми или носи своя велосипед и тръгни по горските пътеки. Много горски градове имат специални велосипедни алеи, които предлагат предизвикателни маршрути за любителите на колоезденето.

4. Риболов: Тъй като около Велинград има много язовири, пробвай се в риболова. Цигов чарк, Доспат, Въча, Широка поляна. Ти избираш. И да не хванеш нищо можеш да се любуваш на зелени гледки или просто да се насладите на спокойствието на водата. Ето локация на централен магазин за риболовни пособия.

5. Гледане на звездите: Велинргад няма смок или друг вид замърсяване на въздуха, което прави вечерите идеални за гледане на звезди. Просто си постели одеяло и гледай нощното небе. Дори да не е ясно вечерното небе, това е прекрасен начин да се насладиш на красивата корона на гората и звуците на дивата природа.

6. Посещение на известни атракции във Велинргад: Като Зоокът с горски животни, Велиленд, Safari Adventure, разходка в гората с LoVelingrad.

7. Посрещане на залеза: Или изпращане. Не знам кое е правилното. :D. Но имам личен фаворит. Маркови скали са скален феномен, гледащи на запад, където най-крайните височини на Родопите срещат Рила и Пирин. Виж в интернет в колко часа е залеза според сезона и се наслаждавай на незабравимо преживяване.

8. Почика в стаята: Наеми си уютна стая в хотел, който ти харесва и се откъсни от външния свят. Наслади се на спокоен уикенд с книги, настолни игри и горещо какао край прозореца.

Нестандартно, но защо не 🙂

9. Не забравяй да минеш през пазара в неделя, където можеш да си накупиш пресни продукти, домашно приготвени конфитюри и занаятчийски стоки, на които да се насладиш като се прибереш вкъщи.

Пожелавам ти един незабравим уикенд във Велинград!

Винаги уважавай местната природа и да се придържай към всички правила. Не оставяй боклук след себе си и се грижи да запазите естествената красота на горския град за бъдещи посетители.

Както казваше една моя преподавателка в университета – оставяй всичко в по-добро състояние от това, в което си го намерил.

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!